Jak jsem se stal programátorem

image_11

Nepříliš dobrý start

Začalo to v roce 2015 výběrem střední školy. Nemyslím si, že patnáctiletý člověk ví, co chce dělat po zbytek svého života, nebo alespoň já to tak neměl. Jediným parametrem, podle kterého jsem vybíral střední školu byla maturita. Nakonec jsem skončil na SPŠE Plzeň a lhal bych, kdybych tvrdil, že jsem toho po zbytek studia týden co týden nelitoval. Kdybych měl vyjmenovat dvě věci, které jsem si ze školy odnesl, řekl bych – kus papíru, který nijak nevypovídá o inteligenci člověka a myšlenku držet se co nejdál od IT oboru. Očividně jsem některé věci přehodnotil.

Začátky ve světě IT

Ke kódování jsem se vrátil zhruba rok a půl po střední škole. Líbila se mi představa, že bych mohl vytvářet něco kreativního, něco, co má budoucnost a něco, co se díky internetu můžu naučit sám. Právě kvůli kreativitě jsem začal s frontendem a učením se základních jazyků jako je HTML a CSS. Za pár měsíců vznikla má první nepříliš hezká webová stránka a já věděl, že chci v kódování pokračovat. Šanci tohle uskutečnit mi dal právě Modul IS.

První dny

První dny byly takové, jak si asi každý dokáže představit. Seznamování se s kolegy, programy, které se používají na denní bázi a projekty, ze kterých jsem se hodně naučil. Mým prvním úkolem bylo vytvoření tabulky a její naplnění jednotlivými informacemi z databáze. K úspěšnému dokončení mi rozhodně nejvíce pomohly rady od kolegů a čtení dokumentace.

Budoucnost

V programování mám velké rezervy a cíl je tedy jednoduchý, naučit se toho co nejvíc a jednou mít možnost vykonávat práci dálkově bez fixní pracovní doby. Pokud je místo, kde můžu nabrat mnoho pracovních i mimopracovních zkušeností a přiblížit se svému cíli, jsem přesvědčený, že je to právě tady.

Zpět nahoru
filip-krejci
Filip Krejčí

Svaly, fotbalový um a znalost počítačových technologií – tři věci které jsem nikdy neměl.