Moje cesta do Modul IS

image_10

Počátky

Vystudoval jsem obor IT na SPŠE & VOŠ v Plzni. První tři roky mě IT příliš nebavilo a litoval jsem, že jsem nešel na jazykovou školu. Ve třeťáku mě začaly bavit počítačové sítě a já si myslel, že to bude moje budoucí kariéra. Kvůli koronaviru jsem velkou část čtvrtého ročníku bohužel strávil doma. Právě v této době jsem se začal více zajímat o programování. Velmi mně zaujal Python, kterému jsem věnoval většinu svého volného času. Kromě dvou týdnů před maturitou, které jsem strávil učením. Právě pomocí Pythonu jsem vytvořil svoji první větší aplikaci oproti těm na jaké jsem byl zvyklý ze školy – web scraper pro Bazoš. K tomuto projektu a Pythonu bych se rád někdy vrátil, ale bohužel na to nemám tolik času. Od té doby jsem věděl, že programování chci jako součást svého života.

Hledání

Po úspěšné maturitě jsem si udělal dva měsíce prázdnin – hrál jsem hry, programoval a jezdil na kole, které jsem si na oslavu maturity koupil. Ke konci srpna jsem si začal hledat práci, ale bohužel jsem moc úspěšný nebyl. Pro všechny zaměstnavatele byla problémem moje jediná podmínka. Požadoval jsem práci na částečný úvazek, neboť jsem v září plánoval nastoupit na vysokou školu. Po několika neúspěšných týdnech hledání jsem narazil na nabídku pozice v Modul IS. Ihned jsem poslal životopis a po telefonu si domluvil pohovor. Všechno dobře dopadlo, prošel jsem několika koly pohovorů a na začátku listopadu jsem nastoupil.

První den & první úkoly

Po seznámení s týmem programátorů jsem zbytek dne instaloval potřebné programy k práci. Můj první úkol se týkal frontendu. Bylo jím vytvořit stránku s přehledem GDPR. Následovala stránka se statistikou a kalkulátorem v poště, která slouží k evidenci klasické papírové pošty. Tyto úkoly mě velmi bavily a zatím jsem si je užil nejvíce.

Budoucnost

V Modul IS pracují skvělí, zkušení, hodní a nápomocní lidé, od kterých se můžu hodně naučit. Pracovní podmínky jsou super. Kolektiv je přátelský a klidný. A proto se do práce každý den těším. Doufám, že brzy budu mít možnost stát se full-time programátorem.

Zpět nahoru
tomas-jindrich
Tomáš Jindřich

Zbožňuje hororové, mysteriózní a psychologické filmy. Většinu času tráví u počítače. Aktivně se snaží čas u počítače ve volném čase omezit. Občas si vyjede na kole nebo si jde zaběhat. Má rád psy, kočky, pěší turistiku, historii, Plzeň a Prahu. V restauraci si vždy dává kuřecí řízek.